RAYA SADER, L’ARQUITECTA DEL PAPER

Construir una figura de paper utilitzant tisores, cola i imaginació és molt difícil. Dedicar-s’hi professionalment és una proesa reservada només a persones que tenen un do especial (a més de molta tècnica), com la Raya Sader.

Després d’estudiar arquitectura, aquesta jove veneçolana-libanesa va viatjar per tot el món fins assentar-se a Barcelona, ​​on crea art amb paper. Cada plec, cada textura i cada figura de les que dissenya són un tribut a l’efímera delicadesa de les coses boniques.

Com a fidels followers de tot el que penja a IG volíem saber més sobre ella, les seves idees i els seus papers. Així que ens vam llançar a proposar-li una entrevista. (De haver-nos atrevit li hauríem enviat un avió de paper, però vam témer no estar a l’alçada…) La seva resposta va ser sí. I això ens va dibuixar un somriure; el mateix que tindràs tu en llegir l’entrevista. ☺

Raya, defineix-te amb tres paraules.
Pacient. Perseverant. Introvertida.

blog_Raya-Sander-LittleRayOfSunflower-Joidart-Barcelona-INTERVIEW-15

Explica’ns com vas començar en el món de les creacions de paper.
Vaig començar a treballar amb paper fa moltíssim, durant els meus estudis d’arquitectura a Veneçuela. Treballava molt el paper per als meus projectes d’expressió artística, és un material que sempre em va agradar molt!

Quin ha estat el teu recorregut artístic i professional?
En realitat crec que el meu recorregut ha estat més aviat un retorn als meus inicis, a tota la feina que vaig fer a la universitat. Pel mig, el 2010 i en plena crisi, vaig començar a fer algunes peces de joieria amb paper, però me’n cansar bastant ràpid, no era ben bé “lo meu”, jo no sé dissenyar origami, però fer escultures en paper sí ☺. Vaig començar a fer projectes personals i a publicar a Instagram i poc a poc es va anar convertint en la meva feina.

blog_Raya-Sander-LittleRayOfSunflower-Joidart-Barcelona-INTERVIEW-18

Per què Little Ray of Sunflower com a nom artístic?
No és realment el meu nom artístic… és el nom que feia servir per les meves peces de joieria, però a Instagram es va quedar així. És un tribut a un gran amic.

Quins són els teus referents o influències?
Estic molt influenciada per l’arquitectura, sempre que necessito inspiració vaig als meus llibres. No sabria citar un referent, en tinc molts.

En què t’inspires?
En allò que veig, la natura, les textures que hi ha en ella, m’agrada veure les diferents capes de les coses i reinterpretar-les en paper.

Com crees cada projecte? Apliques sempre la mateixa metodologia?
Cada projecte és un món, tots els plantejo d’una manera diferent, però la meva manera de treballar crec que es manté. M’assec, dibuixo, dibuixo, dibuixo, faig proves i maquetes i després començo.

Quin paper juga el reciclatge dins del teu projecte?
El reciclatge ha estat força important per a mi, sóc curosa amb el malbaratament del paper, procuro utilitzar papers lliures d’àcids i moltes vegades trossos de paper descartats.

blog_Raya-Sander-LittleRayOfSunflower-Joidart-Barcelona-INTERVIEW-19

De tots els teus treballs i col·laboracions, quins destacaries? Per què?
Cito paraules de Michael Greus “My favorite project is always the next one” (El meu projecte favorit sempre és el que està per venir).

A més de molts altres productes, també has creat joies en origami. Com és per tu la joia perfecta?
No acostumo a fer servir moltes joies, però per mi la joia perfecta és lleugera i senzilla, sempre m’agraden els tocs de color!

Un tipus de paper.
Qualsevol que tingui entre 160 i 170 grams… és el gruix perfecte per tallar i modelar.

blog_Raya-Sander-LittleRayOfSunflower-Joidart-Barcelona-INTERVIEW-17

Una figura en origami.
M’agraden les figures molt geomètriques.

Un lloc del món.
Cayo Sombrero! (Veneçuela)

blog_Raya-Sander-LittleRayOfSunflower-Joidart-Barcelona-INTERVIEW-20

Una obra d’art.
Una sola? Si és així, llavors Groc-Vermell-Blau de Kandinski.

Quines són les teves joies Joid’art preferides? Per què?
El collaret Garland em sembla súper bonic. M’encanten les seves línies i la seva caiguda!

blog_Raya-Sander-LittleRayOfSunflower-Joidart-Barcelona-INTERVIEW-21

jewels online shop Joid'art

Guardar

Guardar

This entry was posted in WE LIKE ARTISTS (CA). Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>