ALEJANDRA REMÓN, ESCRIPTORA D’IMATGES, DIBUIXANT DE PARAULES

Escriptora, assessora de marques de moda, fotògrafa autodidacta, experta en visual merchandising, influencer (encara que no li agradi la paraula), amant del DIY i un munt de coses més… Alejandra Remón és una generadora de creativitat sense límits, algú amb el do d’escriure imatges i de dibuixar paraules.

[conté entrevista]


Té els ulls curiosos, capaços de observar-ho tot fins al mínim detall per després processar allò que ha vist, viscut i sentit, passar-ho pel seu filtre personal i fer que desemboqui en quelcom nou: un text, un disseny, una fotografia o qui sap què que es portarà d’aquí a poc. Ella té olfacte per saber-ho.

Alejandra-Remon-Joidart-Barcelona-contemporary-jewellery-artists-08

Val la pena conèixer-la. Mirar-la. Llegir-la. Si encara no la segueixes, després d’aquesta entrevista ho faràs.

Alejandra, defineix-te amb tres paraules.
Curiosa, inquieta i forta.

En el teu web et presentes com una “dona orquestra”, explica’ns en quins àmbits et mous i què fas en cada un d’ells.
Jo treballo en moda i estic acostumada als preparatius de desfilades, al desenvolupament de col·leccions, estilisme, visual… També m’encanta la fotografia, però no tinc cap coneixement base, sinó que n’he anat aprenent jo sola. Escriure, escriure a tota hora. M’espavilo també amb les manualitats, tinc un vici: muntar mobles i pintar parets. Ah! I cuinar, això també m’encanta i ho faig prou bé (diuen).

Alejandra-Remon-Joidart-Barcelona-contemporary-jewellery-artists-09

De tots els teus treballs i col·laboracions, quins destacaries?
El meu repte més gran ha estat escriure el llibre, aquesta ha estat la major aventura, de moment. De la resta, hauria de parlar de cada un d’aquests treballs, ja que tots tenen alguna cosa especial. Tinc la sort de poder col·laborar amb equips meravellosos que m’inspiren i em deixen llibertat per transmetre la meva essència.

35 K a Instagram no s’aconsegueixen d’un dia per l’altre… com es converteix algú en influencer?
No ho sé. No tinc un manual. Fa tres anys tenia 500 seguidors i de cop i volta, arran de compartir textos i fotografies intimistes, van començar a créixer a poc a poc fins avui. Jo mateixa em pregunto la raó… I no la trobo.
També he de dir que el terme “influencer” no m’agrada massa, ja que jo no em dedico a això completament i hi ha qui sí. Jo tinc la meva vida i la meva feina i aquest és un afegit per el meu temps lliure. Tampoc pretenc dedicar-me al 100% a les xarxes.

Acabes de publicar el llibre “Cuando nadie mira” (Ed. Lunwerg), què et va impulsar a escriure’l? Té alguna cosa d’autobiogràfic?
El llibre s’ha anat gestant ell solet des de fa anys, així sense voler. Són un munt de textos i sensacions recopilades al llarg d’uns quants anys, ordenades i reescrites. Tot aquest llibre sóc jo, o gairebé… Així que sí, és autobiogràfic.

Com ha estat el procés de creació d’aquesta òpera prima?
La veritat és que resulta complicat triar d’entre tantes pàgines unes quantes que creguis que et defineixen. Mentre vas llegint coses que has sentit, obres sense voler la caixa de Pandora de les pors i fins i tot el dolor, perquè recordes coses… i potser fins i tot vulguis cremar-les, encara que la seva força resideix en donar-los llum.

Quines són les teves fonts d’inspiració?
La meva inspiració són les converses, les pel·lícules, els llibres, les cançons… Hi ha persones que inspiren i hi ha copes de vi que escriuen guions meravellosos.

Alejandra-Remon-Joidart-Barcelona-contemporary-jewellery-artists-06

¿I els teus referents?
Entre els meus referents no hi ha cap autor del meu estil. M’agrada Oscar Wilde, Virginia Woolf, Jack Kerouac, Georges Perec… fotògrafs com Vivian Maier, Lucien Hervé, Guy Bourdin… i de directors, Wes Anderson .. I molts que no recordo ni dels noms. Jo agafo una miqueta de tot arreu, sóc curiosa i incansable.

Què t’agrada fer quan no treballes?
Ballar, passejar amb bicicleta, quedar amb els meus amics i cuinar algun pastís. M’agrada mimar-me i dedicar-me temps per a mi, estar sola a casa amb música i prenent alguna cosa de vegades és el millor pla.

Alejandra-Remon-Joidart-Barcelona-contemporary-jewellery-artists-13

Com definiries el teu estil personal?
El meu estil és una barreja, un collage. M’agraden els anys 70, els 60, l’androgin, aquesta elegància sense pretensions que tenen les franceses…
Sóc bastant clàssica però de vegades em concedeixo alguna bogeria. M’agrada tenir un estil propi i relaxat.

I la teva relació amb les joies?
No tinc moltes joies, la veritat. Només a les porto en ocasions especials.

Quines t’agraden i sota quins criteris les tries?
M’agraden les coses molt senzilles, crec que aquelles que van amb el meu estil són les que no criden massa l’atenció, les que són un simple detall.

Una paraula.
Llibertat

Una llum.
Blau

Una melodia.
Alone again or – Love

Una obra d’art.
Habitación de hotel – Edward Hopper

Quines són les teves joies Joid’art preferides?
M’agrada l’anell Nouveau, amb la seva reminiscència art decó i el Toujours, per ser senzill i bonic.

Alejandra-Remon-Joidart-Barcelona-contemporary-jewellery-artists-02

Guardar

Guardar

This entry was posted in WE LIKE ARTISTS (CA) and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>